Cavaliers nyttårskavalkade

Lansering, rytterteksting, horse shows, hjemme hos… Vi oppsummerer 2018.


Av: Redaksjonen
Publisert: 31. desember 2018

cavoppsummererbilde.jpg
 

Omtrent et halvt år etter ideen først dukket opp tidlig 2018, lanserte vi Cavalier fredag 7. september. En ny plattform for inspirasjon og kunnskap for hesteinteresserte nordmenn. Skandinaver. Etterhvert også europeere. Akkurat i tide til VM i USA og en høst med hesteopplevelser som nå skal oppsummeres.

Her er for eksempel topp 3 søkeord dere har søkt mest på: 1. olivier, 2. philippaerts, 3. olivier philippaerts. Det forstår vi. Og for å gjøre det lett for alle som har søkt; her er intervjuet vi gjorde med ham i Stockholm. Og her med tvillingen Nicola. Eller hva med Malin Baryard-Johnsson? Danske Daniel Bachmann Andersen. Nybakte dressurpappa Patrik Kittel? OK, nå har oppsummeringen definitivt begynt. Begynn Cavalkaden helt på scratch med å bli kjent med Team Cavalier: Celine Mee Storrvik, Madeleine Delp Bergsjø og Tina Aleksandria Hansen.

 
 
 
 

Backstage og tekstmeldinger

Hjemme hos-reportasjer er en klassiker, og selv om vi er vant til å se “vanlige” kjendiser på hjemmebane, kommer vi sjeldnere tett på rytterkjendisene. Vi har tatt nettopp de tøylene i egne hender og har allerede vært tett på to tredjedeler av Gulliksen-familien, både med Victoria og helt nylig på julebesøk hos Johan Sebastian og Pål Flam, familievenn og rytterkompis. I september fortalte dressurrytter Pernille Markussen om hvordan det er å gå fra Grand Prix til scratch, tidlig oktober besøkte vi eiendomsmegleren Karianne Christoffersens unge VM-prospekter. Vi har vært hos vlogger og Hööks-butikksjef Jacqueline Feen på Ellingsrud og helt på østkysten av Sverige, hos dressurprofeten Per Waaler. Vi ble kjent med Heidi Bratlie Larsen og “Grålle” før de dro til VM som første norske feltrittsekvipasje i nyere tid. Under Oslo Horse Show fikk vi dessuten en privatleksjon fra svært engasjerte Jan Brink.

Og når vi først snakker om å komme tett på, har vi denne høsten tekstet med en rekke norske og internasjonale eliteryttere og hestefolk. Her er alle SMS-pratene fra 2018:

Michael Cristofoletti
Irma Karlsson
Marie V. Longem
Marta Masocco
Lisa Ulven
Anine B. Thoresen
Emma Karoline Børs-Lind

 
 
 
 

Hestesporten er visuell og estetisk – og kanskje aller best fanget på film. Nettopp derfor har vi laget Cavalier TV-episoder fra blant annet sportshøydepunktet Kingsland Oslo Horse Show (selv om Stockholms Sweden International Horse Show også fikk hestepelsen til å reise seg). Syv gode timer i bil fra Oslo, og dobbelt så langt fra Bergen, fikk erkebergenser og tidobbel norgesmester i dressur, Per Waaler, oss til å tenke. Til å bli mer bevisste på hvordan vi lever med og bruker hestene.

 
 
 

Hest som livsstil

Å drive med hest er en livsstil, det vet både vi som driver med sporten og de som prøver å forstå oss, men livsstilsegmentet ved sporten er kanskje mer omfattende enn det utenforstående er klar over. Skreddersydd kvalitetslær, eksotiske rideferier, alle de ettertraketede kleskolleksjonene… Og ikke minst alle de forskjellige måtene man kan drive med hest på, verden rundt. Vi har sett hvordan Smith Saddle Company spesialtilpasser saler i jakten på perfekt balanse, fått innblikk i Martins liv med islandshest som fulltidsjobb, sett horsemanship-trener Tara Orlin galoppere helt uten utstyr gjennom granskogen på Hadeland, plukket produktfavorittene våre til inspirasjon for den lange vintersesongen, lært mer om italienske ridestøvler og besøkt den håndplukkede butikksuksessen Equishop. Reisehøydepunktet var likevel langt unna den norske hestehverdagen, så langt sør man kan komme i Europa – hos Don Alfonso og dressurspanjolene i hestehovedstaden Jerez. Og selv om de spanske hingstene godt forstod hvilke øvelser vi nordmenn ba dem pent om å utføre, har vi naturally made sure our international readers, and the riders we interview, can enjoy a hand picked batch of our features and interviews in English.

 
 

TOPP 5 INSTAGRAM-BILDER:

 

Hvis du ikke allerede gjør det; følg oss på Instagram! På Facebook får du forresten alle sakene våre rett i feeden.

 

Takk for i år

Det er mye å glede seg til i 2019. Ny hestefest her hjemme, World Cup-finale i Gøteborg, en etterlengtet feltritt- og utendørssesong, nye rideferier, møter med inspirerende rytterprofiler og ikke minst; alle hestene. Godt nytt år!