Eksperten svarer: Fine fletter

Stevnesesongen er i full gang og dressurrytter Nora Tysnes deler sine beste flettetips med oss!


Av: Redaksjonen
Publisert: 28. april 2019

flettevcoll.jpg
 

Nora har utdannet sin 17 år gamle hoppe, Aquila, til Grand Prix-nivå og har vært på flere stevner enn hun kan telle. Med en lidenskap for detaljer har hun blitt en ekte flettemester.

Dressurrytteren foretrekker å sy flettene, for da holder de seg penere mye lengre. Man tenker kanskje at det tar lengre tid, men gjør det trenger det ikke gjøre. Lengden på manen er smak og behag, men personlig synes Nora det er enklere å flette dersom manen har litt lengde – og som en bonus blir det også penere.

 
 

Noras beste tips:

 
 

TIPS 1
Et godt tips er å begynne med å fukte manen til hesten. Da er det lettere å få stramme fletter, i tillegg til at de sitter bedre når man ruller de opp. 


TIPS 2

Jeg fordeler alle flettene først. Her anbefaler jeg å bruke en kam. Da blir det er enklere å få inndelingen rettere og jevnere enn ved bruk av børste. Deretter fletter jeg de ned. 


TIPS 3
Flett hardt! Ikke vær redd for å ta i. Flettene blir strammere og jevnere dersom man bruker litt kraft.


TIPS 4
Nederst på hver flette bruker jeg gummistrikk. Det gjør at selve fletten holder seg bedre enn dersom man syr. 


TIPS 5
Jeg bruker en litt tykk tråd til å sy opp flettene. Først stikker jeg nål og tråd igjennom nederste del av fletten. Dette gjør jeg tre ganger, slik at den får ordentlig feste. Når det er gjort det ruller du fletten opp. 


TIPS 6
Når fletten er rullet opp stikker du nålen igjennom i et punkt litt over hårroten. Gjør dette flere ganger på samme sted, så får du tråden utenpå fletten og den festes ordentlig. Når dette er gjort fører du nålen gjennom fletten fra siden et par ganger frem og tilbake. Klipp deretter av tråden.


TIPS 7
Helt til slutt: når stevne er over og flettene skal ut anbefaler jeg å bruke en sysider til å ta ut flettene. Veldig effektivt og skånsomt!