Equishop: en håndplukket butikksuksess

Konseptet butikkeier Tone Stub-Asker utviklet er et resultat av det de som hesteeiere savnet: en spesialbutikk med håndplukkede, selvtestede produkter og stort fokus på service. 


Tekst: Tina Aleksandria Hansen
Foto: Madeleine Delp Bergsjø


equishopsh1.jpg
 

Mellom Lysaker og Sandvika ligger Equishop, en spesialbutikk for hest og rytter hvor man finner utstyr som ikke kan fås tak i noe annet sted i Norge. En oase ved E18 for hesteinteresserte. Det kan være krevende å drive hestebutikk i Norge, men arbeidsjernet bak Equishop får mye skryt for å være annerledes. Vi har tatt en prat med butikkeier Tone Stub-Asker og medarbeider Henny Bang om butikkonseptet, hvordan de håndplukker produkter og om høstens trender. 

I døren møter vi en logrende dvergpinscher og to blide damer. Det er en lun og fin stemning i butikken.

Hva er det med Equishop som gjør konseptet unikt?

– Equishop er et resultat av noe jeg som hesteeier selv har savnet. Jeg jobbet med hesteutstyr i mange år og så at det var et hull i markedet. Jeg tok steget ut i Gründerlivet og begynte å ta inn et par brands for å teste interessen. Etterspørselen var stor og det vokste raskt. Bedriften startet i 2016 og butikken åpnet i fjor. Ting har skjedd fort, forteller Tone.
 

 
equishopsh3.jpg
Vi har et ekstremt fokus på service; hvis en kunde ringer meg etter stengetid og trenger hjelp kaster jeg meg inn i bilen og åpner butikken. Som en liten aktør er det viktig for oss at kundene kommer tilbake.
— Tone Stub-Asker
 

Mange produkter holder ikke mål

Stub-Asker ønsker å kunne tilby et bredt utvalg til både hest og rytter - praktiske kvalitetsvarer til en god pris. Hun elsker å gjøre gode kupp og vet veldig godt at kundene helst handler der de også kan få oppleve den gode følelsen. I tillegg til en lang rekke merkevarer, fungerer butikken på Høvik som agenturet for merkene For Horses, Pariani og  iPalermini i Norge.

Hvilke kriterier har dere til merkene dere fører?

Vi håndplukker alle produktene våre og tester alltid alt før vi tar produkter inn i butikk. Jeg er opptatt av å finne noe som er unikt og annerledes og gjerne produkter som ikke er mainstream. Vi jobber med flere brands som markedet ikke kjenner så godt. Det er viktig for meg å ikke gå i andres fotspor.

Tone ser bort på Henny og smiler.

– Henny hjelper meg med produkttesting. Hun er en skeptiker av natur og ekstremt kritisk. For henne er det viktig at pris samsvarer med kvalitet. Derfor stoler jeg alltid på henne dersom hun går god for et produkt.

Henny forteller at det er mye hun tester som ikke holder mål.

Jeg er opptatt av at ting skal være av høy kvalitet. Ridebukser for eksempel er noe du ofte har på deg i mange timer. Da er det viktig at komforten sitter. Samtidig må buksene ha en grip som faktisk griper når du rir. Passformen må være god og buksen skal tåle vask. Mange vask.

Når det gjelder tips til gode ridebukser, svarer Henny uten å nøle.

For Horses er et fantastisk italiensk brand med høy komfort. De tilbyr både full grip og vanlig grip. Jeg er også veldig glad i PS of Sweden sine nye ridetights, de har mye komfort og god kvalitet til en bra pris, sier hun.
 

 
equishopsh2.jpg
 

Tone finner særlig reiser til produktmesser rundt om i Europa innbringende når det gjelder å finne spennende produkter som ikke er mainstream. På messene gjelder det å danne verdifulle nettverk av mennesker som jobber med interessante merkevarer. Finner hun gull tar hun det med tilbake til Norge og styrer selv hvilke andre butikker som får føre merkene.

Det er ikke vanskelig å forstå at Tone har en lidenskap for hest – den er selve drivkraften bak suksessen Equishop.

Høstens trender: Mosegrønt og vinrødt

Trendspådommen er klar: Mosegrønt og vinrødt er høstens heteste farger, både til hest og rytter. Dekken fra RG Italy og flere sjabrakker gjenspeiler årets trendbilde og vil være tydelig i butikk utover høsten.

Hvilke topp tre produkter vil dere anbefale?

– Det er et godt spørsmål! Det er så mye, men hvis jeg skal trekke fram noe, må det bli produktene fra Carr & Day & Martin, de er et must-have. Og ridestøvlene fra Parlanti, som er helt fantastiske. Til slutt vil jeg si "S1 safe riding"-stigbøyler fra Equiline. De er geniale og gir rytteren økt sikkerhet dersom noe skulle skje, sier Tone.

Det er vanskelig å gå ut av Equishop uten noe i handleposen – vi tok med oss den nye ridetightsen fra PS of Sweden. Etter et par bruk kan vi nå konkludere med at man med trygghet får grundig testede kvalitetsprodukter hos Equishop. 

 

 
LivsstilTina Hansen