Fenomen: Equestrian lifestyle

Å drive med hest er en livsstil, og personlig stil bidrar til å underbygge hvem vi er. Fra catwalken til hesteryggen og en svipptur innom gymmen. Her er noen av sesongens aller ypperste stilformidlere innenfor det vi kaller «equestrian lifestyle».


Av: Redaksjonen
Publisert: 13. mars 2019

Foto: Cavalleria Toscana

Foto: Cavalleria Toscana

 
 

Referanser fra hesteryggen

Flere av verdens største designere lar seg ofte inspirere av estetikken hesteelskere ser på som hverdag. Et bitt eller risset etter en sal er plutselig å se under verdens største moteuker, illustrasjoner av tøyler former trendene innen interiør, og ridestøvler brukes sammen med sarte blonder og saltvannsstriglet hår hos streetstyle-stjernene. At moteverden henter referanser fra hesteuniverset er ingen nyhet. Hermés, Chloé, Celine, Dior og Gucci har alle tatt med seg elementer fra stallen ut på catwalken ved flere anledninger.

Men, også begrepet «equestrian lifestyle» har fått en ny betydning den siste tiden. Det handler det ikke lenger kun om timene du tilbringer på hesteryggen, men vel så mye om å fremme en hel livsstil, hvor ditt liv som rytter er en naturlig del av resten av hverdagen – enten det er backstage under store stevner, på treningsstudio før eller etter en rideøkt eller tilpasset slappe søndager sammen med gode venner.

 
 
generell1.jpg
 
 

Stilsikker mystikk

Personlig identitet har vokst seg større enn internett, og historiefortelling har fått en ny dimensjon for merkene, og for oss privat. Italienske Cavalleria Toscana er en aktør som vet å fortelle historiene sine på riktig måte – med en sylskarp minimalisme skiller de seg ut og trekker oss inn i sin helt unike verden.

Siden 2008 har visjonen vært klar. Å lage et produkt som gjorde sportswear elegant. Fra et teknisk perspektiv har Cavalleria Toscana gjort seg til en selvskreven favoritt hos de beste ekvipasjene i verden. Fra den ikoniske logoen plassert på ridebukser og ørehetter under World Cup-stevnene til ullgenseren og capsen du bruker i hjel i løpet av en sesong i stallen. De siste årene har de også utvidet sortimentet ytterligere med capsule-kolleksjoner som LAB og Revolution. Cavalleria Toscana forteller historien om en minimalistisk og levende livsstil, med en god dose subtil luksus og klassisk skreddersøm.  

 
 
 
 

Storslagen jubilant

Der Cavalleria Toscana dyrker det minimalistiske og nesten litt mystisk mørke, lever norske Kingsland for tradisjonelle undertoner krydret med leken modernisme. En nordisk fargepalett mikset med britiskinspirerte emblemer og klassiske silhuetter har gjort Kingsland til et av verdens mest anerkjente og ikoniske merker innen sporten.

I år feirer Kingsland 20 år. Siden 1999 har produsenten hyllet alle de som lever for livet med hest og i tillegg gitt det hele en rekke må-ha-plagg med klassiske items som bomberjakka - et yndet objekt som har vært en del av Kingsland helt fra starten av. Det er noe herlig ekte med Kingsland. En blanding av «det gode liv» og hardt arbeid, en balanse mellom nyskapning og tradisjon. Det er status og hverdag herlig forent med et knallsterkt kvalitetsstempel. Det vet alle som har vært i stallen når det er 20 minus iført en dunjakke signert Kingsland.

 
 
Hos Kingsland lever vi ut tradisjonene som finnes i rideverdenen. Denne unike livsstilen, omgitt av våre elskede hester, er så fengslende at d‍et uten tvil blir en viktig del av hvem vi er.
— Kingsland
Foto: Kingsland

Foto: Kingsland

 
 

Parisisk Chic

Hvis du blander 90-tallets Posh og Sporty Spice får du Dada Sport. Et urbant sportsbrand som virkelig tør å trekke med seg hele motebildet inn i stallen. Kall det gjerne en slags definisjon på hva «equestrian lifestyle» ser ut som i 2019. Kontrastene mellom funksjonelle plagg som tåler møkk og komfortable hverdagsplagg karakteriserer det franske merket som gjør Parisian chic tilgjengelig for alle som drømmer om å gå i ridebukser 24 timer i døgnet med Paris som bakteppe.

Designerne bak Dada Sport har siden oppstarten i 2012 tatt sportstrenden som har preget motebildet de siste sesongene på alvor, og heier på damer som både digger hardcore stallarbeid og en dobbel latté i take-away kopp.

 
Dada is more than a brand: it is a state of mind, a way of being, rooted in strong values. All Dada products are made in France, and sourced and produced in Europe
— Dada Sport
Foto: Dada Sport

Foto: Dada Sport

 

 

Interessert i livsstilskategorien? Her kan du lese om utstyrsdetaljene vi elsker og lære om salens historie!