Cavaliers utvalgte: Julens beste hestefilmer

Julen er høytiden for å krølle seg sammen under et varmt teppe for å se film – og gjerne en som handler om hest. Filmene vi har valgt ut går nok ikke på TV i julen, men er vel verdt å streame. Fra oss til dere, her er noen av Cavaliers beste hestefilmer.


Av: Redaksjonen
Publisert: 25. desember 2018

08.jpg
 
 

Hidalgo 

Hidalgo er basert på den sanne historien om livet til langdistanserytteren Roy Cobb. Sammen med mustangen Hidalgo blir han av en arabisk sjeik tilbudt å delta i det største hesteløpet over langdistanse som noen gang har vært arrangert. I dette actioneventyret blir en legende brakt til live med Viggo Mortensen i hovedrollen. Mortensen gjør stort sett all ridningen selv – og det lar vi oss imponere av. Han endte faktisk opp med å kjøpe en av hestene som ble brukt i rollen som Hidalgo.  En klassiker som må sees! 

Se traileren her!

 

Seabiscuit

Vinteren 1937 var Amerika godt inne i det mest katastrofale tiåret i landets historie. Seabiscuit forteller historien om et knekt folk som fant sin folkehelt i en hest som oppnådde det uoppnåelige. Dette er den sanne historien om en hest og tre ødelagte menn som finner håp i hesten Seabiscuit, en hest som var stemplet som utgått på dato. Seabiscuit var etterkommer av en legendarisk rekke veddeløpshester, men ble mishandlet, var mannevond og uvillig til å løpe. Avskrevet av sine eiere, men treneren Tom Smith så potensialet i både hesten og rytteren Red Pollard, spilt av Tobey Maguire. Med Charles Howard som investor satset de alt på det ingen kunne forestille seg at ville gå. 

En inspirerende historie som det er umulig å ikke bli rørt av!

 
 
 
 

The Man from Snowy River

En absolutt klassiker for alle hesteinteresserte! Filmen er inspirert av et dikt skrevet av A.B. «Banjo» Patterson. Handlingen er lagt til Australia på begynnelsen av 80-tallet og handler om Jim Craig, en ung mann som lever oppe i fjellene med faren sin. Da faren blir drept i en ulykke er Jim nødt til å finne et levebrød og han ender tilslutt opp hos familien Harrisons, en velstående familie som eier kveg og veddeløpshester. Det viser seg at Jim har hestetekke og han begynner snart å trene unghestene. Samtidig faller han for Jessica, datteren til rancheieren. Rett og slett en nydelig og inspirerende historie!

Se traileren her.

 

National Velvet

National Velvet er basert på romanen til Enid Bagnold og er en skikkelig nostalgisk hestefilm, særlig for de som er født på 50- og 60-tallet. Dette var den første hovedrollen for den da svært unge Elizabeth Taylor, men vi lar vi oss begeistre enda mer av Mickey Rooney. Han spiller den fremtredende rollen som Mike Taylor, en hovmodig, engelsk ex-jockey. De to finner et felles bånd i kjærligheten til hester. Taylor har en utemmelig hest, men Mike hjelper ekvipasjen frem og på veien mot Grand National Sweepstakes. Fun fact: Elizabeth Taylor var 13 år gammel når hun spilte inn filmen. Hesten i filmen var en bursdagspresang til henne!

Du finner traileren her.

 
Black stallion 3.jpg
 
 

Black Stallion

Som sikkert mange av dere vokste vi i Cavalier opp med denne klassikeren basert på bøkene til Walter Farley. Filmen handler om en ung gutt, Alec, som er på reise med familien sin på et stort skip. Ombord på skipet er også en vakker, sort arabisk hingst. Når en ulykke inntreffer og skipet synker, blir Alec og den sorte hingsten strandet alene på en øde øy og blir etter hvert gode venner. Når de omsider blir hentet fra øya adopterer Alec hesten, og med hjelp av en god trener utfordrer de verdens raskeste veddeløpshester. Historien var inspirasjonen til TV-serien «Adventures of the Black Stallion», som gikk på TV mellom 1990-93. 

Se traileren her!