Moodboard: FEI World Cup Finals

En liten uke har gått siden verdenscup-finalene gikk av stabelen i Scandinavium, Göteborg. Vi har fremdeles gåsehud og kickstarter like greit helgen med øyeblikkene som gjør at vi lengter tilbake til trampende høver og stående applaus!


Av: Redaksjonen
Publisert: 10. april 2019

summary8.jpg
 
 

Icona Pop & trampeklapp

First things first. Er det én ting söta bror kan, så er det å arrangere stevner i verdensklasse! Et stappfullt Scandinavium lagde elektrisk stemning hele helgen. Det effektive banemannskapet gjorde jobben mens Icona Pop’s Emergency pumpet ut av anlegget, og publikum leverte sitt aller ypperste når verdens beste ryttere skapte uforglemmelige øyeblikk. Fra dressurdronningen Werth til legendariske Guerdat - vi nøt hvert eneste sekund av årets World Cup-finaler.

 
Yvonne Losos de Muñiz   & Patrik Kittel i aksjon.

Yvonne Losos de Muñiz & Patrik Kittel i aksjon.

 

Dressurens førstedamer

Det var svært tett i teten under dressurfinalen: fra Isabell Werth’s 88.871% til Laura Graves 87.179%. På tredjeplass kom en eksplosiv Helen Langehanenberg som tok pusten fra både dommere og publikum med et øket trav som nesten endte midt i dommerbordet ved C.

 
 
Laura Graves & Verdades

Laura Graves & Verdades

 
 

Like bak Werth finner vi altså Laura Graves. Med sin unike bestevenn Verdades har de blitt en reell utfordrer til tronen. Den 17 år gamle vallaken er det imidlertid usikkert hvor lenge til vi vil se piaffe seg til pallen.

 
 
Vi kommer selvfølgelig til å trappe ned etterhvert, da han ikke akkurat er noen unghest lenger. Men, kjenner jeg Verdades rett er det jeg som må stoppe han. Han elsker jobben sin!
— Laura Graves under pressekonferansen
Topp 3: Werth, Graves & Langehanenberg

Topp 3: Werth, Graves & Langehanenberg

 
 

Gull til Gulliksen

Det var ikke bare selve finalen som gav gåsehud i Göteborg. Fredag kveld ble et stort høydepunkt for det norske publikumet som hadde kjørt E6 med smågodt i fanget sånn som oss. Johan Sebastian Gulliksen og Arakorn hoppet seg til en stor fredagsseier i Scandinavium, til hele Norges fornøyelse. Grattis, Johan!

 
 
Johan Sebastian Gulliksen & Edesa S Banjan under lørdagens Grand Prix

Johan Sebastian Gulliksen & Edesa S Banjan under lørdagens Grand Prix

 
 

Strategi & smalltalk

Tyve minutter til finalen i sprang, og team H&M fanges i et øyeblikk av dyp konsentrasjon. Olivier hadde et uheldig riv i første runde, men hoppet feilfritt og inn på en 7. plass med Legend of Love sammenlagt. Peder på sin side viste en dirrende arena at Catch Me Not S så absolutt var riktig valg for finaledagen. De hoppet seg stødig inn til en 3.plass!

 
 
Olivier Philippaerts planlegger banen med pappa Ludo, mens Peder Fredricson helst går banen selv med penn og papir

Olivier Philippaerts planlegger banen med pappa Ludo, mens Peder Fredricson helst går banen selv med penn og papir

Beezie Madden & Breitling LS

Beezie Madden & Breitling LS

 
 

Sensasjonelle Steve

Steve Guerdat var sistemann ut i den avgjørende runden. Sammen med 11-åringen Alamo, som forøvrig aldri har gått et så stort mesterskap før, dukket de aldri under for presset. Den vanligvis så alvorlige Guerdat smilte bredt og felte noen tårer under premieutdelingen, og løftet Scandinavium med showete galopp og varme uttalelser om både Alamo og publikum.

 
 
summary10.jpg
It’s up to the horse to jump the fences, so I really tried to focus on my riding and give the him his best chance – and he responded really well!
— Steve Guerdat
Topp 3: Steve Guerdat & Alamo, Martin Fuchs & Clooney 51, Peder Fredricson & Catch Me Not S

Topp 3: Steve Guerdat & Alamo, Martin Fuchs & Clooney 51, Peder Fredricson & Catch Me Not S

 
 

Life is Beautiful

Etter 8 år i Japan kom Life is Beautiful hjem igjen til Göteborg for å delta i sin aller første World Cup-finale med sin japanske rytter Shino Hirota. Den karakteristiske duoen hadde med seg egen fanklubb og Hirota smilte fra øre til øre absolutt hele helgen.

 
 
Shino Hirota & Life is Beautiful

Shino Hirota & Life is Beautiful

summary5.jpg
 
 

Det ligger i detaljene

Enten du skal ri Freestyle Grand Prix, hoppe 1.60 eller fly rundt i sølvfarget foto-vest med zoom-linse - alle delene av en verdenscupfinale handler om detaljer. En perfekt passage, et sprang der du treffer perfekt, et bilde fra et nytt perspektiv. En tåre som felles av glede på toppen av pallen, eller backstage av skuffelse etter en dårlig runde i ringen. En stevnehelg er stappfull av kontraster. Heldigvis.

Takk for denne gang Scandinavium! For en hinsides rå helg det har vært.

 
olivier.jpg
summary9.jpg
summary7.jpg
 

Horseshow-hangover? Se oppsummeringen vår fra Norwegian Horse Festival og Sweden International Horse Show.