Parlanti - skreddersøm og stil siden 1987

Smolders, Flam, Zorzi, Rothenberger, Philippaerts, Tops Alexander, Guerdat. Bare et knippe stjerner som rir i Parlanti. Guccis kreative leder, Alessandro Michele, utnevnte dem som «verdens beste ridestøvler» til Allure Magazine i juni.


Tekst og foto: Celine Mee Storrvik
Publisert: 29. november 2018

Parlanti1.jpg
 

Italienerne er verdenskjent for å lage verdens beste sko. At landet, som tross alt er formet som en ridestøvel, også lager noen av verdens ypperste og mest ettertraktede ridestøvler er derfor kanskje ikke en overraskelse.

– Parlanti har et uvanlig stort utvalg av høyder og skaft i hver størrelse, hvilket gjør det mulig for de aller fleste å finne en støvel som sitter perfekt, forteller Tone Stub-Asker hos Equishop.

I over 30 år har Parlanti kombinert italiensk skreddersøm og kvalitet med nyskapende teknologi og ikonisk stil. Vi har vel alle sett den lille, ovale metallplaten øverst på utsiden av ridestøvlene, Parlantis signatur, ofte godt plassert rett under kneet til verdens beste ryttere.

 
De er mest kjent for sprangstøvlene sine, men har nå den siste tiden også utviklet fantastiske dressurstøvler.
— Tone Stub-Asker
 

Den mest populære Parlanti-støvelen i Norge er modellen Miami. De lages i mykt kalveskinn og med frontstikk for optimal passform. Gummisålene er både sydd og limt, og det er mulig å gjøre enkel personifisering også på disse støvlene for at den skal passer rytteren sin best mulig. Med jevne mellomrom har Equishop Oslo skreddersydde målsømdager hvor du kan få spesialtilpassing av støvler for akkurat din fot.

– Det støpes en kopi av føttene, som så støvlene håndsys rundt. Her er også valgmulighetene innen farger og detaljer mange! Vi annonserer datoer for målsøm i forkant, men folk er selvfølgelig også hjertelig velkommen til å melde sin interesse når som helst, sier Tone.

 

Cavalier x Equishop: Vinn et par Parlanti-ridestøvler

Cavalier har i samarbeid med Equishop Oslo lyst til å gi en av følgerne våre muligheten til å få Parlanti-følelsen. Vi har derfor en konkurranse med et par Parlanti Miami-støvler til en verdi av 4.995,- som premie! Konkurransen finner du på Instagram!