Q&A med Team Cavalier: Celine Mee Storrvik

Celine tok opp ridningen på nytt for to år siden og er nyforelsket i dressur. Hennes beste råd er å ikke ta for gitt at alle er utlært bare fordi de har på seg Kingsland-ridebukse.


29425644_10160178090435367_3756051382566649856_n.jpg
 

Hvem er du?
ASL, mener du? 32, dame, fra Oslo. Mammaen til Oliver Johannes. Tekstforfatter. Elsker kaffe og alle romanene til Bret Easton Ellis. Beskrives som hektisk og rydde-freak om hverandre. Jobber i kommunikasjonsbyrå til daglig og dyrker interessen for fashion på heltid. Eller, ok, det var en løgn. Den dyrkes overhodet ikke hjemme.

 

Hvor lenge har du drevet med hest?
Det begynte med ei litta rideleir på den lokale rideskolen da jeg var 9 eller noe. Turning måtte kjapt vike for de firebente, men de firebente måtte igjen vike for det å tro jeg var både kul og keeg tenåring. Hestene og jeg ble ordentlig venner igjen, etter noen sporadiske turer i salen, for snart 2 år siden. Jeg føler vel egentlig at jeg har måtte begynne helt på nytt.

 

Hva rir du?
Jeg er nyforelska i dressur. Var ikke så mye avansert dressur som liten. Også elsker jeg følelsen av å fly, men fløy litt langt for en stund siden og brakk noe i ryggen, så har ikke flydd noe annet enn SAS på en stund. Så, litt allround da, kanskje.

 

Hvorfor hest?
Fordi hest har spart meg for alle terapitimer i hele verden. Fordi følelsen jeg får i stallen og på hesteryggen er ulikt noe annet jeg vet om. Jeg glemmer alt som måtte være kjipt og det forsterker alt som allerede føles bra. Til og med Instagram får hvile der, dog etterfulgt av heftig spam etter en god treningsøkt. Sist, men ikke minst elsker jeg at i bunn og grunn kun handler om deg og hesten og deres felles oppturer og nedturer. Ingen andre finnes, på en måte.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som rytter? Hva slags hester liker du?
Jeg tror ikke jeg har rukket å få noen signatur annet enn at det er en lang vei igjen. Jeg har ikke analysert meg selv så nøye, men jeg håper jeg er en trygg, myk og motiverende rytter. Varmblodshester med masse personlighet, som egentlig kanskje er litt sære, men ikke skumle, er jeg stor fan av.

 

Hva gjør du når du ikke er på hesteryggen?
Da henger jeg med sønnen min, snakker altfor mye i telefonen, prøver å skrive når jeg kan. Også elsker jeg å danse til det blir lyst på byen. Men, det jeg kanskje gjør mest av alt er å nerde på nettet.

 

Hvem ser du opp til i hesteverden?
Jeg har en greie for Sönke Rothenberger og Cosmo som ekvipasje. De synes jeg har noe særegent over seg. Men, når det gjelder å se opp til folk tror jeg det generelt må være ryttere som genuint liker å dele erfaringer med andre.

 

Hva er målet ditt med ridningen?
Har ikke noe mål annet enn at jeg håper adrenalinrushet som går gjennom kroppen etter en skikkelig bra dag på hesteryggen aldri slutter. Å føle mestring på den måten er det feteste jeg vet om.

 

Beste opplevelse med hest?
Det er så mange, men hvis jeg skal peke meg ut én må det være da jeg fikk ri Lío for første gang på AlcantarA i Jerez. Alfonso ventet til siste dagen vi var der med å plassere meg opp på den peneste hingsten jeg noensinne har sett. I tillegg betyr navnet hans «kaos» og jeg crusher skikkelig på måten hele han er både hektisk, rolig, breial og dannet på.

 

Beste tips til andre hestefolk?
Vær hyggelig mot hverandre og lytt til hestene. Ikke ta for gitt at alle er utlært bare fordi de har på seg en Kingsland-bukse. Å være raus tror jeg generelt er noe av det viktigste som finnes.Fortell oss en hemmelighet!
Nesten hver dag, i bilen på vei til jobb, synger jeg karaoke gjennom en app på telefonen min. Åja, og så er jeg en gammel moteblogger.

 

Hva motiveres og demotiveres du av?
Å få til noe bedre enn forrige gang motiverer. Bedrevitende og snobbete folk demotiverer. Og dårlig tid. Det funker innmari dårlig å ha dårlig tid i stallen.


Hva er din personlige drive rundt Cavalier?
Jeg håper vi greier å gi noe til en målgruppe som innen hestesporten har fått svært lite oppmerksomhet – de som verken er nybegynnere eller toppryttere, men et sted midt i mellom. Jeg håper vi klarer å inspirere både den rutinerte hesteeier og de som går med kjøp av sin første hest i tankene. For min del har jeg bare lyst til å lage gode historier jeg selv hadde digget å lese, både gjennom tekst og foto.

Beskriv de andre i Team Cavalier som personer og ryttere:
Tina
er en av de tøffeste jeg vet om. Hun ser svært uskyldig ut med de store dådyrøynene sine, men hun har bein i nesa som få, og masse humor til å backe det opp. Som person er hun varm og ærlig. Hun er en person jeg føler jeg kan snakke med om alt. Ja, også har hun verdens feteste latter. Som rytter er Tina elegant og rettferdig. Hun er rutinert, men ydmyk og pedagogisk. Å se Tina ri er noe av det mest inspirerende jeg vet om.

 

Madeleine er en perfeksjonist som er herlig lite selvhøytidelig. Hun er morsom, ofte også uten at hun vet det, og en av de jeg ler definitivt mest med i hverdagen. Hun er et menneske som lyser engasjement, samtidig som hun er et skikkelig vanedyr som spiser lunsj på slaget klokka elleve hver dag. Madeleine får ting gjort. Hun har en annen tilnærming til bokstaver enn meg, og jeg føler jeg lærer noe av henne hele tiden. Det digger jeg! Som rytter er Madeleine tøff og effektiv. Hun liker fart og spenning mer enn ryttere flest. Også er SoMe-Madde en av de få jeg vet om som får et bilde av en hesterumpe til å se ut som én million. True story.

Lyst til å bli bedre kjent med Team Cavalier? 
Les Madeleines Q&A her og Tinas svar her!