Q&A med Team Cavalier: Tina Aleksandria Hansen

Etter inspirerende rideopplevelser i Spania tok Tina opp ridningen for fullt etter et opphold på 14 år. I sommer kjøpte hun sin helt egne dressurhest. 


 
37340879_10160653801050611_147956465091477504_o.jpg

Hvem er du?
Jeg er en 30 år gammel kvinne bosatt i Oslo. Jobber til daglig som rådgiver i et kommunikasjonsbyrå. Jeg har en bachelor i PR- og kommunikasjonsledelse og studert Design management og Fashion retail på Parsons i Paris. Ellers bruker jeg mye tid sammen med hesten min Basso, en 12 år gammel KWPN vallak.
 

Hvor lenge har du drevet med hest?
Jeg begynte å ri da jeg var ca. 6 år gammel. Jeg red litt forskjellig steder før jeg landet på Tanum Rideklubb. Det var nettopp her lidenskapen for dressur oppstod. Som sekstenåring tok jeg en lang pause fra ridningen, før jeg i fjor begynte å ri for fullt igjen. Etter 14 år uten å være på hesteryggen er det fantastisk å være tilbake!
 

Hvem er du som rytter?
Dressur ligger hjertet mitt nærmest. Jeg elsker den tekniske utfordringen som skal til for et fint samspill mellom hest og rytter. Og følelsen når alt bare stemmer og man danser bortover. Hvis jeg skal beskrive meg selv som rytter vil jeg vel si at jeg er tålmodig. Det finnes ingen snarveier i dressur.
 

Hvorfor hest?
Fordi kontakten du får med en hest er helt unik. Du glemmer alt annet. Det er bare deg og hesten. I tillegg til at det er en fysisk krevende sport, må du også bruke hodet. Man forholder seg til levende dyr som har gode og dårlige dager. Det å drive med hest er et samarbeid mellom to parter. Dette gjør at ingen dag eller trening i stallen er den samme. Det blir aldri kjedelig med hest. 
 

Hva gjør du når du ikke er på hesteryggen? 
Jeg har alltid vært svært aktiv og elsker å bruke kroppen. Enten det er styrketrening på Sats eller tur i fjellet. 
 

Hvem ser du opp til?
Laura Graves. Hun har jobbet beinhardt for å komme seg til topps, uten de samme forutsetningene som mange andre toppryttere har hatt. Ellers liker jeg ridestilen til både Charlotte Dujardin og Catherine Dufour veldig godt. 
 

Hva er målet ditt med ridningen?
Man blir aldri utlært som rytter. Målet er å lære mest mulig og å ha det gøy på veien!
 

Hva er din beste opplevelse med hest?
Det er mange fine opplevelser å ta av. Hvis jeg må trekke ut noe må det være når jeg og samboeren min galopperte over steppene i Jerez en sen sommerkveld i fjor sommer. Etter et 14 år langt opphold fra hest var det ingen vei tilbake etter det. I sommer red jeg en fantastisk Lusitano hingst. Det å få til ordentlig passage uten hjelp var fantastisk gøy. Og selvfølgelig: å få min egen hest, Basso.
 

Har du noen gode tips til andre hesteinteresserte?
Jeg har lært at ingen spørsmål er for dumme. Folk hjelper gjerne til om man spør. Vær åpen for ny kunnskap, ri masse og kos deg!
 

Fortell oss en hemmelighet?
På fredager takker jeg av og til nei til fredagspils fordi jeg heller vil sitte hjemme å streame videoer om hest.
 

Hva blir du motivert og demotivert av?
Når du merker progresjon og får til noe du ikke har klart før. Det synes jeg er utrolig motiverende. Da får man bare masse ny energi og vil jobbe videre! For å være ærlig er det ikke så mye som demotiverer meg med hest. Det må i så fall bli at man gjerne skulle hatt mer tid med familie og venner. 
 

Hva er din personlige drive rundt Cavalier?
Da jeg i fjor fant tilbake til sporten syntes jeg det var vanskelig å finne norske plattformer med informasjon og inspirasjon om hestesporten i Norge. Jeg hadde jo ikke holdt meg oppdatert på mange år og hadde et behov for å tørke støv av gammel kunnskap. For å være ærlig ble jeg overrasket over hvor lite som fantes der ute. Det var så mye jeg hadde lyst til å sette meg inn i igjen, men måtte stadig vekk ty til utenlandske medier. Det endte opp med at jeg luftet ideen om å skape en plattform med inspirasjon, kunnskap og historier på den norske hestesporten med to kolleger. Det viste seg at vi delte samme frustrasjon. Det var starten på Cavalier. 
 

Beskriv de to andre i teamet – både som person og rytter!
Celine er en av de morsomste personene jeg kjenner. Kjapp i replikken og alltid en kommentar på lur. I tillegg til at hun er svært intelligent, bryr hun seg om folk rundt henne. Hun setter alltid av tid til å ta en prat dersom det er noe. Hennes personlighet reflekterer også henne som rytter. Celine er en mild rytter og spiller alltid på lag med hesten. Hun er flink til å tolke hestens humør og tilpasser seg fort ut i fra hestens dagsform.
 

Madeleine er en perfeksjonist og estetiker. Hun er svært opptatt av det visuelle, noe som gjør henne til en fantastisk innholdsskaper. Hun har en varm og lun personlighet (med mindre blodsukkeret er for lavt hehe). På hesteryggen er Madeleine tøff, det er ikke mye hun er redd for. Hun liker fart og spenning, noe som forklarer at små hester med varmt blod ofte er det hun faller for. 

Lyst til å bli bedre kjent med Team Cavalier? 
Les Celines Q&A her og Madeleines svar her!