Rideferiene vi sikler på i 2019

Ferie med hest blir stadig mer populært. Fra safari i Afrika til feltritt i Irland – her er rideferiene Cavalier lengter etter!


Av: Redaksjonen
Publisert: 25. januar 2019

Foto:  @africanhorsesafaris  og  @lottyh_photography  på Instagram.
 
 

Er du en av de som legger ferieplaner ut ifra hvor du kan få de beste opplevelsene fra hesteryggen? Da er det lurt å være tidlig ute med planleggingen. Her er noen tips til rideferietilbud over hele verden.

Safari i Afrika

Vi drømmer oss bort til afrikanske stepper hvor man rir side om side med sjiraffer, sebraer og gnuer. Til hest kan du komme tett på de fleste dyr og samtidig slippe bråket fra bilmotoren. African Horse Safaris tilbyr skreddersydde safariopplevelser fra hesteryggen, alt fra ørkensafari, jakten på «the Big Five» til «surf & turf» i ulike afrikanske land. Skulle vi anbefalt én Instagramkonto å følge for eventyrlystne, er det uten tvil denne.

Sjekk ut tilbudene deres her!

 
 
 
 

Monte Velho

Om du er en kresen dressurrytter og har en estetisk drivkraft er dette definitivt stedet for deg. Monte Velho er en oppdrettsstall som “tilfeldigvis” har et boutique hotell integrert i et økologisk paradis, hvor god mat og vakre Lusitanoer er i fokus. Gården har drevet med oppdrett av den portugisiske hesterasen siden 1994 og har tiltrukket seg svært gode ryttere de siste årene. Blant annet kan man få muligheten til å ri for den portugisiske topprytteren Joao Torrao. Her kombineres dressur og tur i nydelig samspill!

Les mer her!

 
Foto:  @everlastingshot  og  @equoresort  på Instagram.

Foto: @everlastingshot og @equoresort på Instagram.

 
 

Feltritt i Irland

Feltritt er nærmest nasjonalsport i Irland – og i hjertet av landet finner du Crossouge Farm, en nydelig familiedrevet stall med et spesielt fokus på feltritt. Stedets hjemmekoselige atmosfære gir deg lave skuldre hvor hest og naturskjønne omgivelser smelter i hverandre. For deg som liker fart og spenning er det gode feltrittsmuligheter knyttet til stallen. Dersom du foretrekker å ta livet mer med ro, er det heller ikke mangel på fantastiske naturopplevelser fra hesteryggen med utgangspunkt i denne autentiske gården. Les mer her.

 
 
Foto:  @crossogue  på Instagram.

Foto: @crossogue på Instagram.

 
 

Doma Vaquera i Spania

I hjertet av Jerez, Spanias hestehovedstad, finner du AlcantarA Eucestre. På veldresserte hester kan du lære deg Doma Vaquera, den tradisjonelle spanske grenen med røtter tilbake flere århundre i tid. Foretrekker du turridning er det lite som slår en utflukt gjennom vakre solsikkeenger og mellom oliventrær, mens eier og ekte spanske cowboy, Don Alfonso, forteller om Jerez historie og hvorfor hester er en så viktig del av Andalusia. Er du heldig får du kanskje også servert lokal sherry i den vakre hagen tilknyttet gården. Her kan du lese mer om destinasjonen. Vi besøkte paradiset hele to ganger i fjor. Ta en titt fra CavalierTV-episoden derfra, så forstår du fort hvorfor vi lengter tilbake.

Møt Don Alfonso her og her kan du lese om historien om de Andalusiske hestene på AlcantarA.

 
 
 
 

Fjellklatring i Norge

Man trenger på ingen måte reise utenlands for fantastiske opplevelser fra hesteryggen. Her hjemme har vi blant annet Øien Øvre gård som ligger idyllisk til med utsikt over Rondane og Jotunheimen. De arrangerer alt fra halvdagsturer til ukesturer med overnatting i lavvo. Her får du tak i hester til alle nivåer og hele familien. Det er lite som slår turridning i den norske fjellheimen!

Les mer om ridetilbudet her!

 
 
Foto lån fra  Øien Øvres nettside .

Foto lån fra Øien Øvres nettside.

 

Har du noen rideferiefavoritter? Eller noen steder du drømmer om å dra?
Del dem gjerne med oss på Facebook eller Instagram!