SMS-prat: Anine B. Thoresen

Dressurrytter Anine B. Thoresen kjøpte Rasputin III, eller Rasmus som hun kaller ham, da han var 8 måneder. Vi har tekstet med Anine, bare noen dager før de skal i ilden med sin kür på Oslo Horse Show.Av: Tina Aleksandria Hansen
Publisert: 8. oktober 2018

Foto: Thore Erik Thoresen

Foto: Thore Erik Thoresen

 

I spalten SMS-prat tekster vi med interessante hestefolk om stort og smått.

Hei, Anine! Du er en av de få håndplukkende norske ekvipasjene som skal ri kür under Kingsland Oslo Horse Show. Hvordan føles det?

Det føles veldig bra. Først og fremst tenker jeg at det blir en veldig fin erfaring for Rasmus, og vi gleder oss veldig til å være med.

 

Hvilke forberedelser gjør du i forkant?

Vi forbereder oss som til alle stevner, egentlig. Med et fast opplegg som fungerer bra for oss. Siste 100% økten før torsdagen var i morges. Med en liten sving innom alle øvelsene, og det kjentes bra ut. I morgen blir det tur i skogen og på onsdag får vi komme inn og kikke på arenaen. Veldig glad for det! Rasmus har aldri vært på en så stor arena før.

Stevnenerver? I så fall, noen tips til hvordan man kan motarbeide dem?

Jeg pleier ikke å ha stevnenerver, men før stevner tenker jeg at det er like viktig å være forberedt mentalt som fysisk. Den siste uken før stevner går jeg daglig gjennom programmet visuelt, øvelse for øvelse. Treningsplanen legges selvsagt opp til at det er stevne.

Hvordan takler Rasmus å gå på en så stor arena?

Rasmus har aldri vært inne på en så stor arena, så det må jeg nesten svare på torsdag kveld. Men ellers i livet er han ofte mer nysgjerrig enn redd for nye ting og han elsker å vise seg frem, så satser på at dette blir en fin opplevelse for oss begge.

Du har selv ridd inn Rasmus og tatt ham hele veien opp til Grand Prix.
Hva har vært den største utfordringen på veien opp til de høyeste klassene?

Først må jeg jo si at det har vært en helt fantastisk tur sammen, fra føll og opp til Grand Prix. Han har heller ikke gått veldig mange stevner på veien opp. Rasmus er vel det man kan kalle sparsommelig brukt, med tanke på konkurranser. Helt konkret så er det vel passage som har vært vanskeligst for oss. Han viste hele tiden et stort talent for piaff og piruetter, for eksempel, men passage har tatt tid…


Kan du sende oss et bilde av et fint minne dere har?

Det første bildet er fra da vi fikk 89,75% i 4 års-cupen. Det neste er fra da Rasmus var på Dagali på sommerbeite, 3 år gammel. En fantastisk sommer, se så glad gutt!

 
aninecollage1.jpg

Hvordan er det å være topprytter i dressur i Norge?

Jeg er vel en av de få på toppnivå som har vanlig 8-16 jobb, hvor antrekket ikke er ridebukse. Jeg har også kun Rasmus, og er kanskje «sårbar» fordi jeg bare har én konkurransehest. Allikevel syns jeg det er veldig motiverende at det går an å få det til! Jeg trener før jobb tre dager i uken, og selv om jeg ofte tenker at døgnet mangler noen timer, så er det alltid tid til å få trent etter planen.

Det virker som du og Rasmus har et eksepsjonelt sterkt bånd! Hvordan vil du beskrive dere som ekvipasje?

Jeg har eid Rasmus siden han var 8 måneder og har gjort hele jobben selv. Dette gjør at jeg kjenner ham inn og ut, og han ville sikkert sagt det samme, om han kunne. Rasmus er veldig tydelig på ting, det er lett å merke om han ikke er fornøyd med salen, om maten ikke er som han liker den, eller om det er behov for besøk av kiropraktoren. Som ekvipasje er vi nok like ambisiøse begge to, og morgenene vi har alene på banen er hellige. Den tiden er bare vår. Skulle det en sjelden gang dukke opp en annen morgenekvipasje, så tror jeg vi blir litt gretne, både Rasmus og jeg. Så vi har også en litt sær side.


Beskriv Rasmus med tre ord?
Kongen på haugen!

Hvilke tre produkter kan du som rytter og hesteeier ikke klare deg uten?

1: Rasmus MÅ ha sin daglige banan
2: Photizo Pain Relief - den bruker vi begge to
3: Back On Track-dekken

Foto: privat og Eva Kindahl

Foto: privat og Eva Kindahl

Helt til slutt: noen tips til unge ryttere som ønsker å satse i dressur?

Ri mest mulig! Takk ja til å ri alle hester du kan få ri - også den hesten som kanskje ikke ligner på Valegro. Jeg tenker at ridning er som en bankkonto. Skaff deg erfaring fra ulike hester. Så vil jeg også anbefale å komme seg ut i verden og jobbe og ri på en stall, om man har mulighet.


Takk for praten, Anine, og lykke til på torsdag! Vi heier på dere fra sidelinjen.


Cavalier er til stede alle dager under Kingsland Oslo Horse Show og gir løpende oppdateringer underveis.
Følg oss på Instagram for å se hvordan det går med Anine og Rasmus på KOHS!