SMS-prat: Cecilie Kristiansen

De har vært en ekvipasje i snart to år og til helgen stiller Cecilie Kristiansen og ML Made for Fun til start på Norwegian Horse Festival – deres største stevne noensinne.


Av: Redaksjonen
Publisert: 18. februar 2019

CecFun1.jpg
 

Hei, Cecilie! Hvordan har du det og hva driver du med akkurat nå?

Hei, hei! Takk som spør, jeg har det veldig bra! Akkurat nå holder jeg faktisk på med å lage en liten dagsplan for dagene jeg og Fun skal tilbringe på NHF. Liker å ha god kontroll på ting og planlegge skikkelig!

 

Ja, du har en nydelig hest som heter ML Made For Fun. Hvem er dere som ekvipasje og hvor lenge har dere vært et par?

Jeg og Fun har vært en ekvipasje siden 1. mars 2017, som vil si at hun snart har vært min i 2 år. Tiden flyr! Kan påstå at jeg kjenner Fun bedre enn noen andre, og vet som regel hva hun har planer om å gjøre før hun gjør det. Jeg er utrolig glad i den hesten!

 

Du skal jo ri Norwegian Horse Festival denne uken. Hvilken klasse skal du starte og hvordan forbereder du deg til konkurransen?

Jeg er plukket ut av klubben min, Stovner Rideklubb, til å ri en cup som heter Skoies Jumping Cup. Denne cupen går over tre dager (onsdag, torsdag og lørdag), og er for klubbene som har klart å kvalifisere seg gjennom NHF sin Promotion Cup. Vi har vært nøye med treningen i det siste, og planlagt hva vi skal trene på. Sprangtreneren min, Stine Skedsmo, har også tatt del i planleggingen og lagt opp sprangtimene så jeg og Fun skulle få øvd på det vi trengte.

 

Hvilke forventninger har du til NHF?

Jeg har virkelig ingen forventninger til Fun. Vi tar det som det kommer, og gjør dette for å få nye erfaringer. Verken jeg eller Fun har deltatt på at så stort stevne før. Bare å se hvordan hun reagerer på området og den store arenaen blir spennende, men hadde selvfølgelig vært gøy å gjennomføre med gode runder.


Se video fra Cecilie og Fun sin siste sprangtrening før NHF:

 
 
 
 

Hvordan er du på stevner?

Jeg vil si at jeg er en veldig rolig og kontrollert type. Veldig sjeldent stressa, da jeg vet dette påvirker og smitter over på hesten. Hadde jeg spurt mamma, så hadde hun nok sagt det samme, hehe. Kan selvfølgelig bli nervøs, men det kommer veldig an på stevnet og evt. situasjonen.

 

Du konkurrerer jo også i dressur og rir en del feltritt. Hvilken gren liker du best og hvorfor?

Det stemmer! Jeg har en typisk allroundhest, og derfor egner hun seg jo veldig godt til feltritt. I tillegg elsker hun å hoppe, og er en uredd hest på hinder. Jeg synes sprang og feltritt er desidert gøyest, siden jeg er veldig glad i litt action. Jeg var for eksempel alltid den jenta i rideskolen som likte de ponniene med litt futt i seg, som gjerne kunne bukke og finne på litt sprell, hehe.

 
CecFun2.jpg
 
 

Kan du beskrive Fun med tre ord?

Hmm, denne er vanskelig… men arbeidsvillig, SNILL og energisk må nok bli de rette ordene.

 

Kan du beskrive deg selv som rytter med tre ord?

Ville nok sagt at jeg er tøff, rettferdig og lærevillig.

 

Fortell litt om hverdagen din?

Jeg jobber til daglig i barnehage, noe jeg synes er kjempekoselig. Dette er jo en dagtidsjobb, så mesteparten av dagen går til det. Etter jobb er det som regel bare å kaste i seg litt mat før det bærer videre i stallen og på trening. Venner får jeg som oftest tid til om det er dager jeg har fri fra stall eller jobb, men hender også at jeg innimellom har med meg venner i stallen som har lyst til å hilse på Fun.

 

Nevn tre ting du ikke klare deg uten?

Hesten min, bilen min og mobilen min, hehe.

 

Hvis du kunne valgt to kür-låter helt fritt, hvilke ville du valgt?

Oi, denne er skikkelig vanskelig! Må nok bli In my mind - Dynoro, og Shine On – Sunloverz. Altså noe med en del rytme i seg.

 

Favorittmat?

Soleklar favoritt, som sikkert flere andre: taco. 

 
 
CecFun3.jpg
 
 

Hva provoseres du av?

Jeg provoseres veldig fort av folk som ikke klarer å passe på sine egne saker, og blander seg/vil ha en mening om så å si alt. Spesielt om det er ting de ikke har noe med. Blir også provosert av mobbing og generelt ugrei oppførsel.

 

Hva gjør deg skikkelig glad?

Fine stunder og bra treninger med hesten min gjør meg veldig glad. Spesielt om vi mestrer noe nytt eller når nye mål og høyder. Da blir jeg veldig stolt! Eller så blir jeg selvfølgelig også glad for alle positive tilbakemeldinger og kommentarer jeg får.

 

Hvem inspireres du av?

Jeg inspireres av alle andre som tør å satse for å nå målene sine, men som likevel ikke er redd for å gjøre feil. Inspireres også av alle som tør å være seg selv.

 

Hva er målet for sesongen?

Målet vårt for sesongen 2019 er hovedsakelig tre ting:

  • få startet litt feltritt, gjerne med plasseringer.

  • komme oppover i sprangklassene og ri masse feilfrie runder.

  • trene på vanskeligere øvelser i dressur og komme opp på Middels-nivå.

Masse lykke til på Norwegian Horse Festival, Cecilie!
Cavalier samarbeider med NHF og har skrevet om hva vi gleder oss til.

 

Mer SMS-prat?
Les meldingsutvekslingene våre med hobbyrytter Emma Karoline og med dressurrytter Cathrine Oppegaard her.