SMS-prat: Pia Andreassen

Det er få aktører i Norge som driver med reining og western. Vi har tekstet med westernrytter Pia Andreassen- som sammen med mannen sin driver TP RANCH.


Av: Redaksjonen
Publisert: 15. september 2019

piaandreassen1.jpg
 
 

Hei, Pia! Kan du fortelle oss om deg selv?

Jeg er 39 år gammel og opprinnelig fra Bærum. Mamma til Emma på snart 7 år, kjæreste og samboer med Tor Erik Eggen, fostermor til Bård og Daniel. Bor i Nes kommune hvor mannen min og jeg driver TP RANCH med fokus på westernridning. Så kult at dere driver en ranch! Hva er konseptet deres?

Vi på TP RANCH er spesialiserte på westernridning med reining som en sentral gren. Derfor har de fleste som står hos oss fokus på nettopp det. Tor Erik jobber som trener, både med hester og ryttere, og har holdt på med dette i mange år. På ranchen vår er alle velkomne, uavhengig av nivå og alder.Hvorfor reining?

Da jeg traff Tor Erik, som holdt aktivt på med denne grenen, var valget enkelt. Det er så gøy og jeg angrer ikke et sekund. Reining er en gren som består av mye dressur, det er et unikt samspill med hest og rytter hvor man på én hånd skal guide hesten i mønsteret på slakke tøyler, i stor fart, for å så få den ned i rolig tempo. Kjappe spinn og sliding stops er wow-faktorer som, når det sitter, er imponerende å se på! Det er presisjon, fart og vanskelighet grad som gjør denne sporten spennende. "Ride like you mean it"!Har du alltid drevet med reining?

Jeg har holdt på med hest i mange år og begynte med sprangridning. Etter ungdomsåra hadde jeg et opphold på ca. 10 år før jeg kjøpte meg hest igjen. Siden den gang har det vært fokus på westernridning.
Hvordan ser en typisk uke ut for deg?
Hektisk, men gøy!

 
 
piaandreassen2.jpg
 
 

Kan du fortelle oss om hesten(e) dine?
Vi har en fantastisk quarter-hoppe som er 6 år gammel. Hun har gjort det veldig bra til tross for den unge alderen. Mannen min, Tor Erik, ble europamester med henne i sin klasse i Danmark i sommer. Hoppa er nå drektig og vi gleder oss til et avkom til våren. Datteren vår Emma har en super snill Welsh-ponni som heter Apollo, han er en 10 år gammel vallak. Apollo er også westernridd og Emma er fast bestemt på å konkurrere til neste år…
Gratulerer så mye med EM-tittelen! Hvordan legger dere opp treningen til så store stevner som et europamesterskap?

Takk, takk! Vi prøver å ikke avvike så mye fra de daglige rutinene, men finpusser gjerne de momentene som trengs. Så er det litt sånn at det som ikke sitter hjemme før et show, får man mest sannsynlig ikke toppscore på under et stevne. Fokuser heller på det som er positivt enn det negative. Ellers liker vi å være tidlig på stevneplassen, så hest og rytter kommer inn i de vanlige rutinene sine.Hvordan er det norske reining-miljøet?

Jeg vil si at det er helt unikt. Selv om miljøet i Norge ikke er så stort, er det et veldig godt samhold i sporten. Vi heier på og hjelper hverandre!
Hva ser du etter i en god hest?

Et godt hode i kombinasjon med talent for reining og god bakketeknikk. Jeg foretrekker også at hesten er positivt innstilt til å jobbe. En god stamtavle kan være en fordel hvis man kjøper unghest, da det gir en indikasjon på hestens potensial og utvikling. Quarter-hesten er en fantastisk rase! Den er lav i høyde, men allikevel stor og kraftfull. Disse hestene er bygd for reining-øvelsene på en annen måte en klassiske ridehester.Kan du beskrive deg selv som rytter med tre ord?

Tålmodig, fokusert og glad.

 
 
 
B3C3A4D0-BA2C-4DC8-A85F-08B2C6856926.JPG
 
 
 

Hvilke produkter klarer du deg ikke uten i stallen?

Nathalie Show Shine!Favorittmåltid?

Elsker all pasta. Skal heller ikke kimse av en god biff…Hvor er du om 5 år?

Her på TP RANCH, selvfølgelig!Fortell oss en hemmelighet!

   Da er det ingen hemmelighet lengre, hehe…