SMS-prat: Stine Skedsmo

Så fort hun rir over målstreken vet hun svaret på det hun lurer på i startboksen. Vi har tekstet med feltrittsrytter og ildsjel Stine Skedsmo.


Av: Redaksjonen
Publisert: 18. mai 2019

Bilde lånt fra   @slskeds på Instagram

Bilde lånt fra @slskeds på Instagram

 
 

Hei, Stine! Først, fortell oss om deg selv!
Hei! Jeg er 34 år og har to sønner, en på 15 år og en på 5. Vi bor på Skedsmo gård rett utenfor Jessheim. Jeg driver med feltritt og har holdt på med dette siden jeg var 13 år. Jeg startet først med sprang – og har bronsemedalje fra norgesmesterskapet i sprang for ponni kat. 2 i 1997. Som ponnirytter red jeg også europamesterskapet I feltritt to ganger med ponnien Gentle Moon og siste året med han ble vi nordiske mestere, vant 3 av 4 EM kval-stevner og var plassert i EM! Moon har jeg forsatt på gården og han er nå 29 år. Jeg har ridd opp til CCI 4* med hesten Hoss. Sammen med denne hesten har jeg gjort over 40 internasjonale starter på 3* og 4*-nivå. Jeg og Hoss var også i unghest-VM da han var 7 år og vi har 6 individuelle NM-gull og mange medaljer i lag både på NM og i nordisk. Hva jobber du med?
Jeg driver Skedsmo gård sammen med min pappa og jeg underviser ca. 20 elever fast i uka. I tillegg jobber jeg 2 dager i uka i mammas familiebarnehage her på gården. En vanlig dag for meg en god blanding av stell, foring og trimming av hester, elever og barn. På Skedsmo gård har vi 18 hester oppstallet, hvorav 3 er mine egne.Du rir feltritt selv og er en pådriver for sporten i Norge. Hvorfor ble det feltritt?
Jeg var jo som sagt egentlig en sprangrytter, men da jeg møte Anne Cathrine Sellæg som 11-åring klarte hun til slutt å overtale meg til å prøve å hoppe I terrenget. Etter første terrengtrening var det ingen tvil om at jeg ville forsette med det. Det ga meg ett helt annet kick!Hva er høydepunktene i feltritts- og ridekarrieren din?
Høydepunktene I karrieren min må være da jeg ble nordisk mester på ponni i 2000 og da jeg fikk ri unghest-VM på Hoss, samt først gangen jeg var feilfri I terrenget i CCI 4*. Hva er det beste og verste med sporten?
Det beste med sporten er kicket den gir i terrenget og menneskene som holder på med feltritt – de er fantastiske. Jeg syntes også at det er kult at man blir en veldig allsidig rytter siden man rir 3 disipliner. Det verste må være at det er en dyr sport og at man må reise mye og langt når man er på et høyt nivå siden sporten ikke er spesielt stor i Norge. Men igjen har jeg møtt så mange bra mennesker rundt omkring i verden jeg aldri ville møtt uten de reisene.

 
 
skedsmo1.jpg
 
 


Hvordan er feltrittsporten i Norge?
Feltritt er litt lite i Norge og vi har ikke mange ryttere på høyt nivå, men det begynner å ta seg opp nå når mange av de unge rytterne våre er på vei opp og er ute og rir internasjonalt nå. Vi har dessverre for få arrangører I Norge, så vi har ikke nok stevner med klasser på 100 cm og oppover, men flere og flere arrangører har kommet i det siste med tilbud fra knøttecup opp til 90 cm. Hva er målene dine innenfor sporten?
Målet mitt er å bli så god som jeg kan. Jeg har akkurat pensjonert min topphest Hoss fra sporten siden han har blitt 20 år og gjort sitt. Nå satser jeg videre på min fantastiske unghest Elegance Z og det blir spennende å se hvor langt jeg kan nå med henne!Hvilke forbilder har du?
Mitt største forbilde da jeg var yngre var Mark Todd og det er det fortsatt, men jeg har i nyere tider sett veldig opp til Michael Jung og Oliver Townend.Hva tenker du når du står i startboksen?
I startboksen er jeg alltid litt uvel, nervøs og spent, men veldig fokusert. Noen ganger når jeg har ridd de tøffeste banene har jeg tenkt "hvorfor driver jeg med det her?", men i det de sier “ri!”, slipper den følelsen og da er jeg i full fokus. Så fort jeg rir over målstreken vet jeg svaret på det jeg lurer på i startboksen. Ingenting annet kan gi meg det kicket og den lykken av å ri en vanskelig bane – og lykkes. 

 
 
skedsmo2.jpg

Skedsmo & Hoss

 
 

Hvilken hest er den beste du noen gang har sittet på?
Den beste hesten jeg har sittet må være Hoss, den tilliten vi har til hverandre er ubeskrivelig, men allikevel er unghesten jeg har nå den beste unghesten jeg noen gang har hatt. Hva er den beste følelsen du vet om?
Den beste følelsen er å ri en vanskelig terrengbane akkurat som man hadde planlagt.  


Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg til fremtiden med unghesten min og jeg gleder meg mye over utviklingen til mine elever og deres vei til mesterskap.

 

Helt til slutt, fortell oss en hemmelighet!
Hmm, denne er litt verre å svare på... De fleste vet nok ikke at jeg gråter av alt på TV som er trist, om noen er veldig flinke til å synge og ting jeg blir veldig rørt av. Det er litt flaut så prøver å skjule det så godt jeg kan.

 
 

I april inviterte Stine David Doel til Skedsmo gård. Les intervjuet vårt med den britiske feltrittsrytteren her!