SMS-prat: Silje Indrebø

Hesten hun tok gullene med med var den første hun begynte å ri fast. Neste uke konkurrerer de for første gang i utlandet. Vi har tekstet med den ferske juniormesteren fra NM Fjordhest 2019: Silje Indrebø!


Av: Redaksjonen
Publisert: 22. juli 2019

Indrebo1.jpg
 
 

Hei, Silje! Aller først, fortell oss om deg selv!

Tusen takk! Eg er ei jente fra Førde på 18 år. Rei på hest for første gang for ca 9 år sida, og eg elsker hest/Gråa over alt på jord og bruker så og sei absolutt all min tid på ho! Eg vil uttale meg sjølv som en glad, sjølvstendig og fokusert person som jobber for å nå mine mål.


NM Fjordhest 2019 er over – gratulerer med laggull og tittelen som juniornorgesmester! Hvordan føles det?

Å bli norgesmester for andre gang trudde eg nesten ikkje kom til å skje, sjølv om eg hadde godfølelsen på min side. Eg turte nesten ikkje å stole på den akkurat, så å bli norgesmester føles heilt fantastisk! Å få dele det med min fantastiske hest er bare heilt ubeskrivelig – og ikkje minst med mine fantastiske lagkamerater! Vi er en liten klubb med store mål og eg setter virkelig pris på alt som blir tilrettelagt for oss og alle som støtter oss!


Hvorfor har du valgt å drive med fjording?
Å drive med fjordhest kom egentleg naturlig for meg. Første hesten eg begynte å ri fast var faktisk Gråa og når eg hadde hatt ho på fôr i ca. 4 år og blitt så utrulig glad i ho, så var vi nesten nødt til å kjøpe ho når gamle eigaren bestemte seg for å selge. Det er noke eg ikkje angrer eit einaste sekund på!


For en fin historie! Fortell oss om hesten din Råds Gråa?
Råds Gråa er ei hoppe født 2007 etter Solli Gråen og under Råds Terna. Ho er en hest med ein fantastisk personlighet og sprer mykje glede rundt seg til alle i nærheten! Ho elsker å jobbe, men en variert treningsplan er nok d alle beste ho veit. Ho prøver alltid sitt beste sjølv om ho syns det er utrulig tungt! Ho kommer alltid med dei morsomaste påfunn og får meg alltid til å le og smelter hjerte mitt kvar dag. Ho er rett og slett det aller kjæreste eg har!

 
 
logghhooo.jpg
 
Foto /  Ine Landøy Høyvik

Foto / Ine Landøy Høyvik

 
stjnerkj.png
 
 


Hvordan er en vanlig dag for deg?

En vanlig dag for meg er å vere i stallen, rett og slett. Så og sei all tid utenom skule blir tilbringt i stallen og med stallkompiser. Kan ikkje akkurat sei at det blir få timer i stallen kvar dag.I dette norgesmesterskapet for fjording testes ekvipasjene i flere grener.
Kan du fortelle litt mer om hvordan det foregår og hvordan du trener til et mesterskap? 

NM fjordhest foregår med mange forskjellige greiner, grenmesterskap og samanlagttitler. Eg konkurrerer i samanlagt titlene. Det går ut på 3 avd.: dressur, køyring og sprang der da du får poeng utifrå kva plassering du får utifrå dei du konkurrerer mot. Nivået kjem an på om du starter junior eller senior, så klart. Kordan eg trener mot NM er veldig variert. Rir for det meste på tur fordi Gråa liker det aller best og er en hest som fort blir lei av å gå for ofte på bane – og da passer det best for oss å ri mest på tur sånn at ho jobber motivert når vi er på bana.Hvilken gren liker du best? 

Eg syns alle greinene er super kjekke, men skal eg velge en må det nok bli dressur!Du driver med de fleste grener, men også en del med liberty-trening! Hva har det å si for ridningen og samspillet mellom deg og hesten?
Stemmer, driver en del med liberty. Aldri visst kva det er før i høst og har ikkje forstått meg på det, men i høst så begynte det ei på VG1 som virkelig har inspirert meg: Ine Landøy Høyvik. Ho har virkelig inspirert, hjelpt og lært meg myyyykje! Eg vil sei at d har en stoooor innvirkning på samholdet til meg og Gråa fordi du får en heilt utrolig kommunikasjon og lærer å kommunisere og lese hesten på en fantastisk måte! Hesten kommer til å stole meir på deg og det gjør at den vil jobbe meir med deg og syns det er mykje kjekkere å jobbe sammen med deg når den forstår at du forstår hesten, på en måte. Det har hjelpt utrulig mykje for oss med tanke på samholdet våres!
Hva skal til for å vinne NM for Fjordhest? Det virker som man må være god på det meste?
Det eg vil sei for å klare å vinne NM, er å ha en allsidig og motivert hest som stoler på deg og som du har en god kommunikasjon med. Ha en hest som passer for deg og som du føler deg trygg og komfortabel med. Hesten må vere ganske allsidig, ja, og god på det meste.

 
 
Foto /  lånt fra   Siljes Instagram  , av   @fjordhestfrelst   & Benedicte Tonning Seim

Foto / lånt fra Siljes Instagram, av @fjordhestfrelst & Benedicte Tonning Seim

 
 


Hvordan er fjordhestmiljøet i Norge? 

Eg vil sei fjordhestmiljøet er noko heilt spesielt! Så og sei alle ønsker kvarandre lykke til og er glad på kvarandre sine vegne sjølv om d kanskje ikkje gjekk heilt etter planen for den sjølv. Vi hilser og smile til kvarandre. Eg er veldig fornøgd med fjorhestmiljøet!


Hva er den største misoppfattelsen av fjordhesten som rase?

Den største misoppfattelsen av fjordhesten er at folk trur det er en kjedelig og lat rase, noko som absolutt ikkje er sant! Det er en heilt spesiell rase som har så mykje å gi! Fjordhesten kan brukes til absolutt alt! Alt fra konkurranse ridning til terapiridning, køyring osv. Fjordhesten er absolutt heller ikkje en lat rase! Det er mange fjordhester som er så lett antennelige at vi skulle nesten ikkje trudd det.


Hva er de største prestasjonene dine og høydepunktene i ridekarrieren din?

Trur mine største prestasjoner i ridekarrien min må våre to gull i NM junior og to gull i NM lag – og det største høydepunktet kan nok bli det som skal skje om én veke, nemlig å konkurrere for første gang i utlandet på Nordisk på Vilhelmsborg sitt fantastiske anlegg!


Har du noen anbefalinger til folk som er nysgjerrige på fjordinger og fjordhestsporten?

Veit ikkje heilt om eg har nokon anbefalinger, men om du er intressert i å finne ut meir om fjordhesten, så syns eg du ikke skal tvile, bare gjøre det. Skal love deg at du ikkje kjem til å angre!

 
 
F15F2F46-CD02-4ED5-9D78-499ED340813B.JPG
 
 

Hva liker du best med hestesporten generelt?

Veit egentleg ikke heilt kva eg liker best med hestesporten, men det må kanskje bli at du får eit så fantastisk samhold til eit dyr som ikkje snakker det samme språket som du gjer og at du faktisk kan oppnå noke stort med den. Hestesporten er iallefall noke eg ikkje kunne klart meg uten!


Hva er målet for 2019? 

Målet for 2019 er å debutere i middels dressur!


Helt til slutt... Fortell oss en hemmelighet! 

En hemmelighet, ja… Kanskje, men bare kanskje, så skal vi sette føll på Gråa. Det er til vurdering, ikkje bestemt oss 100% enda.

 
 
logghhooo.jpg